onsdag 27 april 2011

Västerbottenpaj

En frasig och spröd västerbottenpaj gjord av rismjöl!



Ingredienser
till pajdegen:
3 dl rismjöl
125 g
smör (rumsvarmt)
0,5 msk
vatten
till fyllningen:
3 st
ägg
0,5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
2 dl
grädde
150 g
västerbottenost (riven)
Gör så här!
1) Blanda mjöl, rumsvarmt smör och vattnet i matberedaren eller knåda ihop för hand.
2) Tryck ut degen i en pajform, ställ in i kylen ca 30 minuter.
3) Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter på 225 grader.
4) Fyllningen: vispa snabbt ihop äggen med grädde, salt och peppar.
5) Blanda ner den rivna osten. (vispa inte för mycket, då kan äggtrådarna gå sönder)
6) Häll pajfyllningen i pajskalet.
7) Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i knappt 30 minuter; tills den fått en fin färg!


Servera med löjrom, rödlök och gräddfil.
Smaklig måltid!