lördag 2 april 2011

Chokladkaka på bovetemjöl och rårörsocker

Enkel och god chokladkaka. God som efterrätt eller som tårta med grädde. Det enda "mjölet" kakan innehåller är bovete, som är en ört!


Ingredienser

4 ägg
2-3 dl rårörsocker (beroende på hur söt du vill ha kakan)
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 1/2 dl bovetemjöl
200 g smält smör



Sätt ugnen på 200 grader

1) Smält smöret i en kastrull
2) Blanda ihop de övriga ingredienserna i en bunke
3) Häll sist i det smälta smöret
4) Rör ihop till en jämn smet
5) Smöra och bröda den runda formen med t ex mandelmjöl
6) Häll i smeten

Grädda i ca 15-20 minuter

Servera med grädde och blåbär/hallon eller lemon curd-glass! Mmm...