fredag 8 april 2011

Morotskaka av bovetemjöl

En riktigt läcker morotskaka gjord av bovetemjöl! Nästan en nyttig fika :)


Ingredienser:
2 ekologiska ägg
0,5-1 dl rårörsocker
1 dl rapsolja
2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk pressad ekologisk citronsaft
3 tsk kanel
3-4 dl riven morot
salt
ca 100 g hackade mandlar
till glasyren:
125 g philadelphia ost
lite ekologisk citronsaft
0,75 dl florsocker
Krokus i vår trädgård
Så gör du:
1)      Riv morötterna
2)      Grovhacka mandeln
3)      Ha i smör och bröa formen (med förslagsvis mandelmjöl eller kokos)
4)      Vispa ihop ägg, rårörsocker och rapsolja
5)      Blanda ihop bovetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en separat skål
6)      Blanda ihop alla ingredienser ordentligt i en skål
7)      Häll smeten i formen
8)      Sätt in i ugnen, i mitten, på 175 grader i 45 minuter
9)      När kakan kallnar gör glasyren; blanda ihop philadelphiaost, citronsaft och florsockret. Lägg på innan servering.

La volilà! Perfekt till fikat i helgen!