fredag 1 april 2011

Quinoasallad med chèvre och rostbiff

God och lite lyxig sallad med chévre (getost) och rostbiff. Passar bra att servera till lunch med färskt bröd.



Ingredienser till 2 personer:

2 dl kokt kall quinoa
1 st röd lök
1 påse sallad (ca 70 g)
ca 10 plommontomater
1 st riven morot
ca 1 1/2 dl skidärtor
ca 8-10 skivor rostbiff
ca 100 g chèvreost
raps- eller olivolja och balsamvinäger
salt och peppar

Lägg quinoan i botten på salladsskålen. Lägg i sallad, lök, riven morot, skidärtor, de flesta plommontomater och blanda. Häll över lite olja och balsamvinäger samt salt och peppar. Lägg slutligen på rostbiffen och sist chèvren! Garnera med hela plommontomater och någon färsk krydda.

Smaklig måltid!

Du kan lätt variera ingredienserna med t ex:

- advokado
- kall kokt rödbeta
- fikon
- kyckling
- rök lax

på olika sätt!