måndag 11 april 2011

Kalkonbröst med hel bovete

Något nytt som jag testat är att använda kokt hel bovete istället för ris, pasta, potatis etc. Man kokar den i kycklingfond och vitvinsvinäger och det blir verkligen jättegott! Sedan blandar man i lite sockerärtor och röd lök. Mmmm... en riktig delikatess blev det :-) Och självklart nyttigt.



Serveras t ex med kalkonfilé och persiljesås.

Ingredienser:
4 port

4 dl hel bovete
8 dl vatten
4 msk kycklingfond
2-3 msk vitvinsvinäger
sockerärtor
2 st röd lök

1-2 st kalkonbröst (räkna ca 125 g per person)
salt och peppar

2 dl gräddfil
persilja
salt och peppar

Så här gör du
Ugn 200 grader


1) Skölj boveten i varmt vatten i en sil.
2) Sätt på kastrullen med vattnet.
3) Stek kalkonbröstet lätt så att den får en stekyta, lägg den i en form och sätt in den i ugnen tills temperaturen mäter 63-65 grader.
4) Lägg i den sköljda boveten, kycklingfonden och vitvinsvinägern i kastrullen med kokande vatten. Koka under lock i ca 15 minuter.
5) Blanda ihop gräddfil, persilja, salt och peppar.
6) Skiva rödlöken i tunna strimlor.
7) När det är de sista minutrarna för boveten, lägg i sockerärtorna.

Smaklig måltid!