tisdag 12 april 2011

Plättar med ingefära och morot

Otroligt goda, spröda ingefära- och morotsplättar! Innehåller rismjöl, men smakar och är i konsistensen, i stort sett, som vanliga plättar! Riktigt läckra!

Ingredienser:

2 portioner
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl rismjöl
drygt 1/2 msk ingefära
2 dl riven morot
en nypa salt
smör och rapsolja att steka i


Gör så här

1) Blanda mjöl, salt och ingefära i en bunke.
2) Blanda i hälften av mjölken och vispa smeten slät.
3) Vispa i resten av mjölken och äggen.
4) Låt svälla i ca 30 minuter.
5) Blanda i de rivna morötterna.
6) Stek plättarna i plattlägg på medelhög värme.

Serveras t ex med vispad grädde och blåbär eller löjrom, gräddfil och rödlök!

Här stekt som pannkaka med gräddfil, löjrom och rödlök.