lördag 5 mars 2011

Ugnspannkaka med kalkonbacon och bovetemjöl

En god och snabblagad lunch är ugnspannkaka - i detta recept med kalkonbacon och bovetemjöl.



3-4 personer

3 ägg
6 dl mjölk
2 st rivna morötter (tar bort lite av smaken från bovetemjölet och är dessutom nyttigt)
0,25 dl vispgrädde
1 paket kalkonbacon
2,5 dl bovetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader och ta fram alla ingredienserna samt ugnsäker form (en storlek mindre än en vanlig plåt), rivjärn och bakplåtspapper.

2. Strimla baconet och lägg i den ugnssäkra formen med bakplåtspapper (då slipper du diska formen, som ofta blir svår att rengöra).

3. Ställ in ugnen i ca 5 minuter på 225°C.

4. Riv morötterna på ett rivjärn.



5. Vispa ihop ägg, mjölk, vispgrädde, salt och bovetemjöl till en slät och klimpfri smet.

6. Blanda i morötterna.

7. Häll i smeten över baconen i den ugnssäkra formen i 225 grader och grädda i ca 25-30 minuter.

8. Servera med rårörda lingon.

Smaklig måltid!