fredag 18 mars 2011

Bovetekakor

Här kommer, precis som lovat på FB, recept på bovetekakorna idag! Något som är väldigt gott till fikat är champagnete, finns både som grönt och svart te.




Ca 25-30 kakor

100 g mandel
125 g ekologiskt smör (rumstempererat)
0,5 dl rårörsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl bovetemjöl (för frasigare kakor byt ut 1 dl bovetemjöl mot 1 dl rismjöl)


Gör så här

1) Hacka eller mal mandlarna eller köp mandelmjöl (för bästa resultat hacka grovt).

2) Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en smidig deg (för hand eller med matberedaren).

3) Forma degen till 2 längder, ca 3 cm tjocka.

4) Ställ in i kylskåpet några timmar.

5) Sätt ugnen på 200 grader.

6) Skär rullarna i skivor och lägg på en plåt.



7) Grädda i 7-8 minuter i mitten på ugnen.