Ingredienser:
Rostbiff 0,5-1 kg
6-8 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Sätt ugnen på 125 grader.
1) Lägg rostbiffen på ett ugnssäkert fat, som är lite större än rostbiffen (annars dunstar köttsaften bort).
2) Salta och peppra.
3) Stick små hål i köttet och stoppa i vitlökar.
4) Sätt i en köttermometer.
5) Sätt in i ugnen tills termometern visar 65 grader (tar ca 1 1/2 timme för 1 kg kött).
Ta ur köttet ur ugnen och låt stå i ca 30-60 minuter och skär sedan upp köttet. Rostbiffen nedan har jag tagit ut på 65 grader!
Serveras förslagsvis med riven rotselleri kokt i grädde samt gröna ärtor!
Smaklig måltid!
Bra att veta!
Dessa temperaturer gäller för rostbiff:
- 55°C: blodig
- 60°C: rosa med röd kärna
- 70°C: lätt rosa
- 75°C: välstekt