Här kommer, precis som lovat på FB, recept på bovetekakorna idag! Något som är väldigt gott till fikat är champagnete, finns både som grönt och svart te.
Ca 25-30 kakor
100 g mandel
125 g ekologiskt smör (rumstempererat)
0,5 dl rårörsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl bovetemjöl (för frasigare kakor byt ut 1 dl bovetemjöl mot 1 dl rismjöl)
Gör så här
1) Hacka eller mal mandlarna eller köp mandelmjöl (för bästa resultat hacka grovt).
2) Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en smidig deg (för hand eller med matberedaren).
3) Forma degen till 2 längder, ca 3 cm tjocka.
4) Ställ in i kylskåpet några timmar.
5) Sätt ugnen på 200 grader.
6) Skär rullarna i skivor och lägg på en plåt.
7) Grädda i 7-8 minuter i mitten på ugnen.