torsdag 15 september 2011

Kalvkotlett med quinoa och béarnaisesås

En "retrorätt"? När jag var liten åt vi ofta fläskkotlett, idag hittade jag kalvkotlett i kyldisken på affären! Med quinoa, béarnaisesås och broccoli är det en snabb och framför allt god (!) måltid!

4 portioner
4 st kalvkotletter
2 dl quinoa
1 burk färdig béarnaisesås (eller gör den själv!)
djupfryst eller färsk broccoli
körsbärstomater


Så gör du:
1) Sätt på 4 dl vatten i en kastrull. Skölj quinoan ordentligt och lägg den i vattnet och låt koka 15 minuter.
2) Sätt på en annan kastrull med vatten och ångkoka broccolin.
3) Stek köttet några minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
4) Serveras med kall béarnaisesås och garnera med körsbärstomater.


Smaklig måltid!