MATEN
På den här bloggen kommer ni att hitta god och nyttig mat: huvudrätter, förrätter, efterrätter, bröd och kakor som kan ätas av de flesta – även glutenallergiker. Istället för näringsfattigt vetemjöl och annat mjöl och gryn, används nyttigare alternativ såsom bovetemjöl (som faktiskt är en ört!)-, mandelmjöl, boveteflingor och quinoaflingor. Socker minimeras och ersätts av rårörsocker, som är mycket mindre onyttigt. Vanlig mjölk byts oftast ut till rismjölk. Jag använder bl a quinoa, råris, bovetepasta och rotfrukter istället för potatis och vanlig pasta!
Maten är inspirerad från bl a boken Kärnfrisk familj (gluten-, socker- och mjölkfritt) och Sanna Ehdins matbok (IFD), lite LCHF och sen är det en touch à la mamma Anna!
På den här bloggen kommer ni att hitta god och nyttig mat: huvudrätter, förrätter, efterrätter, bröd och kakor som kan ätas av de flesta – även glutenallergiker. Istället för näringsfattigt vetemjöl och annat mjöl och gryn, används nyttigare alternativ såsom bovetemjöl (som faktiskt är en ört!)-, mandelmjöl, boveteflingor och quinoaflingor. Socker minimeras och ersätts av rårörsocker, som är mycket mindre onyttigt. Vanlig mjölk byts oftast ut till rismjölk. Jag använder bl a quinoa, råris, bovetepasta och rotfrukter istället för potatis och vanlig pasta!
Mandelmjöl, kan göras själv eller köpas på internet (vissa Lidl-butiker har mandelmjöl)
Maten är inspirerad från bl a boken Kärnfrisk familj (gluten-, socker- och mjölkfritt) och Sanna Ehdins matbok (IFD), lite LCHF och sen är det en touch à la mamma Anna!
LYCKAN
Mellan recepten så kommer små tips hur du blir en lyckligare människa! Jag kommer berätta om vad vetenskapen kommit fram till vad som gör människor lyckliga. Man har alltså studerat människor som är lyckliga och tagit reda på vad hemligheten är! Och de flesta vill väl bli lyckligare!?